Håndbold

Sporten for alle

Generelt

10 lækre opskrifter på rosenkål

Rosenkålschips er en lækker og sund snack, der kan laves på få minutter. Skær rosenkålene i tynde skiver og drys med olie, salt og krydderier efter smag. Fordel dem på en bageplade og bag dem i ovnen ved 180 grader i 10-15 minutter, indtil de er sprøde. Prøv at krydre dem med spændende krydderiblandinger som cajunkrydderi, paprika eller chili. Rosenkålschips er en perfekt sund erstatning for traditionelle chips og en lækker måde at få flere grøntsager i kosten.

Rosenkål i karry

Rosenkål i karry er en lækker og uventet kombination, som bringer de søde og nøddeagtige rosenkål-smagsnoter sammen med den krydrede og behagelige karrysmag. Tilføj stykker af kylling eller kikærter for at gøre retten mere mættende, og server den gerne med ris eller naan-brød. For flere inspirerende rosenkål-opskrifter, besøg Rosenkål opskrifter til inspiration.

Rosenkål med bacon og parmesan

Rosenkål med bacon og parmesan er en lækker og nem ret, der forener de smagfulde elementer af sprød bacon, cremet parmesan og den lidt bitre rosenkål. Retten er hurtig at lave og giver en dejlig smag- og teksturoplevelse. Først steges baconen sprød, hvorefter rosenkålen tilsættes og steges, indtil den er mørbraderet. Til sidst drysses den sprøde parmesan over, hvilket giver en lækker afslutning på retten. Servér den som tilbehør til kød eller som et selvstændigt vegetarisk måltid.

Rosenkål i ovn med citron og hvidløg

Rosenkål i ovn med citron og hvidløg er en lækker og nem opskrift, der giver rosenkålen en dejlig, sprød konsistens. Skær rosenkålen i halve, og anbring dem på et bagepapir beklædt ovnfast fad. Drys med hakkede hvidløgsfed og skiver af citron. Dryp lidt olivenolie over, og krydre med salt og peber. Bag rosenkålen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter, indtil den er mørt og let sprød i kanterne. Servér de varme rosenkål som tilbehør til kød eller fisk.

Rosenkål i wok med nudler

Rosenkål er en fantastisk ingrediens til en lækker wok-ret. Kombiner de sprøde rosenkålstoppe med lækre nudler og en smagsfuld soyabaseret sauce for en ret, der er både mættende og fyldt med smag. Steg rosenkålen sammen med de øvrige grøntsager i wokken, indtil den er mørt, men stadig har en bid. Tilsæt derefter de kogte nudler og den soyabaserede sauce, og lad det hele simre sammen, indtil det er gennemvarmet. Servér den lækre wok-ret med en frisk salat eller ris for at gøre måltidet komplet.

Rosenkål i grøntsagssalat

Rosenkål er en fantastisk ingrediens i en lækker grøntsagssalat. De små, kompakte hoveder giver en dejlig sprødhed og en mild, sødlig smag, der passer perfekt sammen med andre friske grøntsager. Prøv at blande rosenkål med f.eks. gulerødder, rødløg, agurk og kirsebærtomater. Tilsæt et enkelt, let dressing af olivenolie, hvidvinseddike og lidt salt og peber. Servér salaten som et sundt og nærende tilbehør til grillretter eller som et hovedmåltid i sig selv.

Rosenkål i cremet suppe

Rosenkål egner sig særdeles godt til at lave en lækker og cremet suppe. Skær rosenkålen i mindre stykker og svits dem i smør sammen med hakkede løg og hvidløg. Tilsæt kraftig bouillon og lad det simre i 15-20 minutter, indtil rosenkålen er mørt. Blend suppen glat med en stavblender, og tilsæt fløde, salt og peber efter smag. Servér den varme suppe med sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde sprøde

Rosenkål i ovnbagte kartofler

Rosenkål er et perfekt supplement til ovnbagte kartofler. De to ingredienser komplimenterer hinanden fantastisk. Skær rosenkålene i halve og bland dem sammen med skrællede og skårne kartoffelstykker. Drys lidt olivenolie, salt og peber over. Bag det hele i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter, indtil kartoflerne er møre og rosenkålen er sprød. Servér de lækre ovnbagte kartofler med rosenkål som en dejlig og nærende ret.

Rosenkål i risotto

Rosenkål egner sig fremragende til at tilføje en dejlig krumme og nøddeagtig smag til en risotto. Skær rosenkålen i mindre stykker og svits dem let i lidt smør eller olivenolie, inden du tilsætter dem til risottoen. Rosenkålen vil absorbere de dejlige smagsnuancer fra risottoen og tilfører en lækker tekstur til retten. Prøv at kombinere rosenkålen med ris, svampe, parmesan og lidt citron for at skabe en velsmagende og nærende risotto.

Rosenkål i frittata

Rosenkål er et fantastisk supplement til en frittata. De små, kompakte rosenkål-hoveder tilfører en dejlig sprødhed og nøddeagtig smag, som passer perfekt sammen med de blødkogte æg. Tilføj nogle skiver af soltørrede tomater og lidt revet parmesan for at give frittataen ekstra smag og tekstur. Rosenkålen kan enten serveres som en del af frittataen eller nydes som en side til retten. Uanset hvordan du vælger at servere den, vil rosenkålen give frittataen en lækker og nærende dimension.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.